søndag 3. juli 2011

Planlegging for Hardangervidda Øst

Ett år er gått siden forrige etappe ble tilbakelagt. Vi har forberedt oss på å gå Hardangervidda i ett strekk. For å ha full frihet tar vi med oss telt , liggeunderlag, og soveposer. Dessuten har vi mat for ... kanskje fire dager. Sekkene blir derfor rimelig tunge. Min ble 19 kg og Annes rundt litt lettere.
Det er usikkerhet rundt vannmengde og snømengde på vidda, spesielt på vestsiden NVE rapporterer og uvanlig mye snø og sein smelting. Noen betjente hytter åpner ikke før 1. juli, men vi vil starte (27 juni) og ta problemene underveis. Det er overskyet og meldt regn, men skal vi gå i 10-14 dager, trenger vi å leve med alt mulig slags vær. Det var i alle fall tanken.

Vi kjører til Veggli i Nummedalen og opp på fjellet. Planen er å gå Nordmannslepa søndre løp. Planen er videre å gå via Lufsjå, Imingdalen og til Mårbu og gjøre en vurdering av ruta videre derfra avhengig av smeltingen og hvor langt Bergenskontoret av Turistforeningen er kommet med å legge ut broer etter vinteren. Når vi kommer til Kinsarvik eller kanskje det blir Eidsfjorden, skal vi ta buss riksvei 7 til Geilo. Derfra går det buss til Veggli hvor vi kan gå opp på fjellet og hente bilen. Sekkene kan da ligge igjen i bygda og vi kan gå så lett som mulig opp de 14 km til bilen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar